בקשת סליחה על לשון הרע

שאלה:

שלום,
במקום עבודתי נכנסה מנהלת חדשה. דיברתי איתה על הקשיים שיש עם אחת העובדות שתחתי, מתוך רצון שהמנהלת תסייע בהתייעלות איתה. עם הזמן מתברר לי שהמנהלת רואה את העובדת הזו בצורה שלילית מאד, ויתכן שחלק מכך הוא בעקבות הדברים שלי.
איך ניתן לחזור על כך בתשובה?
אם אבקש סליחה מהעובדת על הנושא הזה ספציפית, היא עלולה להיפגע מאד.

תשובה:

באופן כזה אי אפשר לבקש סליחה, אני לא בטוח גם שזה היה עוון, תלוי כיצד הדברים נעשו, כמה דיברת וכמה דייקת, בכל מקרה לבקש סליחה זו לא אופציה, רק להזהר יותר בעתיד, וגם ניתן לתקן, כלומר, תשבחי אותה בפני כולם באופן עקיף ותגרמי שכן יעריכו את עבודתה.

גמר חתימה טובה.