נטילת כדורי קפאין ביום הכיפורים

שאלה:

האם ניתן לקחת כדורי קפאין ללא מים ביום הכיפורים?
גם לצורך רענון וגם לשם מניעת כאבי ראש?

תשובה:

אסור לבלוע כדורי קפאין ביום כיפור, אלא נוטלים אותם לפני כניסת הצום, והעצה הכי נכונה להמעיט כבר מעכשיו בשתיית קפה כדי שהשינוי לא יהיה דרסטי.

נטילת כדור ביום כיפור דינו ככל אכילה שלא כדרך [האוכל אינו ראוי ואינו ערב לחיך, צורך האכילה היא שלא כדרך וכו'] שאסורה מדרבנן, ומותרת רק לצורך חולה אף שאין בו סכנה. כאן מדובר באדם בריא שקל לו יותר לצום עם הכדור הזה ולכן אין היתר.

שבת שלום וגמח"ט.