תרומות ומעשרות מעץ של הרשות המקומית שפירותיו מופקרים

שאלה:

עץ פרי השייך לרשות המקומית, והרשות מרשה לכל אדם לקטוף באופן חופשי, האם הפירות חייבים בהפרשת תרומות ומעשרות או שזה כהפקר?

תשובה:

עץ העומד ברשות הרבים ומופקר לכל, מותר לאכול מפירותיו בלי להפריש מהם מעשרות. כמובן, יש לדעת שאינו ערלה.

מקורות:

שו”ע יו”ד סי’ של”א סעיף ט”ז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה לא הייתה האם הפקר פטור מתרו"מ.

    השאלה היא האם פירות של עץ השייך לרשות המקומית, והיא מעניקה לו טיפול, דינם כהפקר אם יש רשות לכל אדם לקטוף ממנו.

  2. לא צריך שהעץ יהיה הפקר, מספיק שהפירות מופקרים לפני הגיעם לעונת המעשרות, והעיריה מפקירה מראש את הפירות לכל דורש.

  3. בעיני פשוט שהעירייה מפקירה את הפירות ומאפשרת לכל אדם לקטוף בתנאי שאינו מזיק לעץ, כך גם הבין בפשטות השואל, ועל סמך הנחה זו אני מבין שהגם שהעץ אינו הפקר, פירותיו מופקרים.