מעשרות בגידולי מים / הנבטה

שאלה:

שלום: האם הנבטה של עדשים למשל בכלי עם לחות בלבד (מצטבר מים בצלחת שמתחת) מחייבת בתרומות ומעשרות? ומה עם בצל יבש או שום שנובט בארון?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שזה רק נרקב מעט או נפתח אין חיוב מעשרות, אבל אם הוציא גבעול וכיוצא בזה חייב בתרומות ומעשרות בלא ברכה.

מקורות:

תרומות ומעשרות יש להפריש כדין ללא ברכה, כיון שבגידולי מים יש ספק לענין חיוב זה, בהר צבי זרעים ח”ב סי’ ל”א מחייב במעשרות, ובאז נדברו ח”ד סי’ נ”א חולק ופוטר.