ליטול שכר על בעל תוקע

שאלה:

ראיתי בחזון עובדיה שמיקל בעניין נטילת שכר על חזנות ובעל תוקע, והילקוט יוסף כותב שאם הכסף ילך לדבר מצוה שפיר דמי.
השאלה היא, אני קניתי פתיחת הפרנסה ב600, האם אני יכול לקצץ מהסכום שמגיע לי על התקיעה וזה יחשב כשכר לדבר מצוה? (שכן בסופו של דבר הכסף הולך להחזקת בית הכנסת)

תשובה:

שלום וברכה,

נתינה לבית כנסת נחשב לדבר מצווה וגם רכישת פתיחת ההיכל נחשב לדבר מצווה, ולכן אתה יכול לקזז את הקנייה של המצווה מהחוב שצריך לשלם לך עבור תקיעת שופר.

בהצלחה.