צום יום כיפור לאדם מבוגר מאוד

שאלה:

שלום רב,
אבי בן 91. סיעודי בתפקוד. עם רקע קרדיווסקולרי. מועמד להערכה קרדיולוגית מחודשת. מומלץ ליטול טיפול תרופתי על בסיס קבוע, לאכול ולשתות באופן מסודר.
האם צריך לצום ביום כיפור? או שפטור?

תשובה:

שלום וברכה

אני לא שומע ממך סיבה עקרונית להמנע מהצום, את התרופות כמובן יש לקחת בהתאם להנחיות [לא כל תרופה זה נורא לדלג יום ובענין זה כדאי להתייעץ] ואפשר לקחת עם מעט מים מרים.

אלא שכל אדם בגיל הזה אני ממליץ לו להתייעץ באופן פרטני עם רופא ירא שמים שמכיר אותו ואת מצבו הוא יכול לשמוע ולהבין את מצבו, ובהתאם לכך לקבל הנחיות ולשוב איתם לרב.

חיים טובים ובריאים עד מאה ועשרים, נחת ושמחה.

שנה טובה ומתוקה.