חוזה שחתם חוזה ללא ידיעת השותף

שאלה:

אחי הכניס אותי לשותפות עם חבירו ברכישת נכס.
אותו שותף גרם לנו נזק רב כשהציג "מצג שווא" שיוכל לקבל הלוואה בבנקים.
לבסוף בגללו נאלצנו לקחת הלוואה פרטית בריבית כפולה . בלקיחת ההלוואה מסר החבר לחברה המלווה שיקים מזוייפים. ומייד החלטנו כי אין שום מצב להשאירו כשותף.
דעתי הייתה כי כדאי לתובעו לבי"ד שיצא מהעיסקא .ויתכן שאף את הקרן ששילם לא מגיע לו עקב הנזק הרב שגרם לנו עם הריביות והקנסות שהסתכמו בכ250000 ש"ח .הצענו לו לצאת עם רווח מסויים אולם סירב בכל תוקף. אחי מרוב אייומים נסחט וחתם לו ללא ידיעתי והסכמתי על שטר סך 1300000 ש"ח.
אחי שילם לו בנתיים 500000 ש"ח וכעת דורש ממני כשותף נאמן 50% מהסכום ששילם. האם יוכל לתבוע ממני לכבד הסכם שנחתם מאחורי גבי.?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם אחיך חתם חוזה והעלים ממך את המידע אתה לא חייב להשתתף איתו בדבר שהעלים ממך למרות שהוא שותף.

היות ומדובר בנושא שנראה מסועף, צריך לשמוע את הצדדים כדי לקבוע הלכה, וא"א לפסוק משאלה קצרה של צד אחד, ולכן כדאי שתפנו לבית דין או לדיין מוסכם שיפסוק לכם את דינכם.

בהצלחה.