ברכה על החלפת מזוזה

שאלה:

שלום וברכה.
בביתי יש חדר שכרגע ללא מזוזה. רכשתי מזוזה מהודרת, והשאלה אם יש עניין לקבוע את המהודרת בכניסה לבית, ולהעביר את זאת שבכניסה, לחדר ללא המזוזה( מה שכרגע בכניסה, ודאי פחות מהודר) ואם כן, האם אצטרך לברך שוב.
תודה רבה.
שנה טובה כתיבה וחתימה טובה.

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שיש מעלה למזוזה מהודרת יותר בכניסה לבית, כיון שבכך היא מגינה ושמרת על יושבי הבית. כשמחליפים מזוזה, לדעת רוב הפוסקים יש לשוב ולברך, ויש שחולקים ואומרים שמספק לא יברך.

מקורות:

ראה ס' האשכול מזוזה עג ב, עיקרי דינים סי' לא אות ו, מהר"ם שיק יו"ד סי' רפה, ס' סת"ם מזוזה סי' יב, דעת קדושים סי' רפט סעי' ד, תשורת שי סי' קלג, וע"ע שבט הלוי ח"ב סי' קנח. אמנם יש חולקים וסוברים שאינו מברך, ראה שו"ת מהרש"ג סי' נז, וראה יביע אומר ח"ג סי' יז שחשש לדעה זו והורה מספק שלא לברך, וכן כתב בהליכות שלמה תפילה פרק ד סעי' י, וכן הובא בשם הגר"מ פיינשטין.