מאכלים שמנונים = דבר שטיבולו במשקה?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

כידוע, מי שטובל מאכל שבני אדם רגילים לטבול במשקה אחד משבעת המשקים הרמוזים באותיות י"ד שח"ט ד"ם (כמו עוגה בכוס קפה, או תפוח במים או בדבש, וכדומה), צריך ליטול ידיים בלי ברכה (שו"ע או"ח, קנח, ד, ומשנ"ב ס"ק יב).

אבל לפעמים יש מאכלים שמנונים, כלומר מאכלים אפויים העשויים עם שמן זית למשל, ואחרי האפייה שלהם יש עוד לחות של השמן על החלק החיצוני של העוגה (ולא רק בתוכה).
האם זה נכון שלאותם מאכלים שייך גם כן דין של דבר שטיבולו במשקה, וצריך ליטול ידיים קודם אכילתם?

תודה מראש.
שבת שלום.
תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה.

תשובה:

אם זו אכן לחות של השמן זית ולא של הפירות שבפנים, אזי לכאורה זה אכן דבר שטיבולו במשקה.

שנה טובה.

הצטרף לדיון

תגובה 1