חפצים ולכלוך במושכר וכו..

שאלה:

יש לי כמה שאלות: הדירה ששכרתי חדשה מקבלן . השכירות התחילה היום. נשאר שם בחדר ריצוף ועוד חפצים של איזה חיידר שלא פינה אותם עדיין משם. כל הסלון מלא בצעצועים. כל הדירה מלאה באבק מהבנייה . השוכר אומר שאת הריצוף אמורים הפועלים להעביר למחסן של הדירה. בכל אופן אלו חלקים ספייר שחייבים להיות בשטח הדירה.
1.האם אני יכול לדרוש לפנות אותם משם? .
2.מי אמור לעשות את כל הניקיון בדירה אני או בעל הבית?
3. אם אותו האדם אם המשחקים לא יפנה את חפציו אני יכול לדרוש על כך פיצוי כספי מבעל הבית ואם כן באיזה גודל? יש לי מחר הובלה.
4. האם בעל הבית חייב לדאוג לרשתות על החלונות בדירה אם אין?
5. אם הסיפונים לא מחוברים ואינני יכול להשתמש בכיורים אני יכול לדרוש על כך פיצוי כספי או להפחית מהשכירות בכדי לסדר את זה?
גם הדוש והאסלות לא מחוברים בכלל עדיין . הוא מחפף שאני יעשה את זה לבד אבל האם זה עליו לסדר?
6. האם הוא צריך לדאוג לכריים חשמלי במקרה ואין חיבור גז בדירה?
7. אם אין חניה לדירה האם אני יכול לבקש להפחית מהוועד בית.

תודה.

תשובה:

1.2.3.5. אם הדירה לא מוכנה למגורים – יש אבק, סיפונים לא מחוברים, משחקים בדירה, ריצוף, השוכר צריך לדרוש מהמשכיר שיתקן את כל הליקויים הנ"ל, אם המשכיר לא ניקה השוכר יעשה זאת בעצמו, והשוכר רשאי להתחיל את תשלום השכירות רק מאחרי שסיים את העבודה. וגם יכול לדרוש תשלום על כל שעת עבודה, כפי הנהוג לשלם לאיש מקצוע על עבודות כאלו.

4. אם לא היה התייחסות בחוזה השכירות על רשתות, המשכיר לא חייב להתקין רשתות.

6. אם השוכר שכר דירה מרוהטת, המשיר צריך לתת כיריים חשמליות. אם לא שכר דירה מרוהטת, המשכיר לא חייב לתת כיריים חשמליות.

7. התשלום לוועד הבית לא עבור החנייה, ולכן לא ניתן להפחית מתשלום וועד הבית כשאין חנייה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. השוכר אומר שהריצוף והבלטות צריכות להיות בשטח הדירה או במחסן כי הם חלק מהדירה כספייר . כך טען הקבלן. אני לא רוצה את הבלטות האלה לא בדירה ולא במחסן. האם זה מוצדק שאני אמור לשכור דירה אם בלטות שמפריעות לי?