בניית חדר על תיקרה של שכן מלמטה

שאלה:

השכן בקומה 2 סגרה מרפסת (בניית קירות ותיקרה ) שהפכה ליחידת הורים .היא בנתה לעצמה בלי להתייעץ איתי או לבקש השתתפות. היא טוענת כי על פי הצהרת הקבלן עלות התקרה עלתה לה 85000 שח והיא מבקשת השתתפות בהתחלה של20000 שח ועכשיו 50% מהעלות.
אני גרה בקומה 3 מעליה (הדירה הייתה מושכרת כל הזמן)ביקשתי היתר בנייה כש ראיתי שהיא בנתה ואז בניתי. קרוב משפחה שהיה קבלן שלי אומר שהעלות מוגזמת וגם אני מוסיפה שאין לה שום קבלות הכל שולם במזומן . מה ההשתתפות שלי בעלות התיקרה. שטח התקרה שניבנה 15 מר.(זה מה שהותר לי) היא בנתה תיקרה של 21 מר. כאשר העלות המוצהרת עלי דה מתייחסת רק ל 15 מר.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שהרחיב על גבי הרחבה של שכן חייב לשלם חצי מהתקרה של השכן שמשמש לו כרצפה. וכן לשלם חצי מהעלות של יציקת עמודים. וחצי מהיסודות. העליון צריך לשלם רק על החלק שמשתמש, ואם משתמש ב15 מ"ר עליו לשלם רק על ה15 מ"ר.

אם השכן התחתון דורש סכום מופקע יש להביא שמאי בנייה שישום כמה העלות של חצי תקרה, עמודים ויסודות בשעת הבנייה. המחיר נקבע לפי המחיר שהיה בשעת הבנייה ולא לפי המחיר היום – א התייקרו המחירים.

בהצלחה.