מזגן שמטפטף לחצר השכן

שאלה:

באחת הדירות המזגן מטפטף לחצר של של השכנים מתחת לחלון בדירה התחתונה והמים מצטברים שם ויוצרים שלולית וכן בחורף כשיורד גשם והדבר ללכלוך וירוקת והשכנה דורשת מועד הבית ליצוק בטון בשיפוע על מנת שהמים לא יצטברו שם , על מי חלה חובת התיקון על ועד הבית בכספי שאר הדיירים או עליה לפנות לבעל הדירה ובעל המזגן להטות את הצינור באופן שלא יטפטף שם או לעשות שיפוע כדי שהמים לא יעמדו שם?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הצינור של המזגן מטפטף לתוך חצר פרטית מוטל על בעל המזגן להטות את הצינור שלא יטפטף לחצר הפרטית או שיטפל בצינור שלא יזיק את בעל החצר.

בהצלחה.