נזק בטון ברכב משכן

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,
אני גר בבניין עם חניות פרטיות לכל דייר
חניתי את רכבי בחניה שלי
השכן שגר בקומת קרקע מעבר לחנייה עושה בחצרו בנייה
יום אחד הוא הביא משאית מלט /בטון המשאית הוציאה צינור עם מנוף מעל הרכב והצינור טפטף על הרכב שלי
השכן מאשים את הקבלן שלא אמר לי להזיז תרכב
הקבלן בהתחלה הסכים לספוג את הנזק אך עכשיו הוא לא עונה (הוא אמר שהשכן שיכנע אותו שהוא פטור ולא צריך לשלם)
גם השכן כל הזמן אומר "אל תדאג אני לא רוצה להפסיד שכנים … הכל יטופל" בגלל זה כבר חודש ולא טיפלתי בזה…
ולפעמיים הוא גם טוען שאני אשם שלא ניקיתי מיד או תוך יממה מכיוון שלבטון יש תכונה שהוא נדבק חזק יותר ושואב אל עצמו את הצבע של הרכב .
אני טענתי שאני לא מבין בזה כי באמת אין לי מושג חשבתי שזה יתקלף כמו כל לכלוך, אך בשטיפת רכב שעשתי הבנתי שזה בעיה, ועולה לא מעט.
מי חייב בנזק אני? הקבלן? השכן?
אם אפשר מקורות

תודה לכם מרבים תורה בישראל

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שהזמין פועלים לצורך תיקונים חייב לשלם על הנזק שנעשה, והשכן יתבע את הקבלן על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.