שימושיים אישיים בחפץ ממנהל

שאלה:

שלום. אני מורה, והמנהל בבית הספר נתן לנו מהדק עם סיכות. האם מותר לי להשתמש לעתים במהדק גם לצרכיי האישיים ולא רק לצורך בית הספר? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשתמש במהדק לשימוש אישי, מאחר וסיכות מהדק הוא בכלל דברים שאין דרך להקפיד, ומותר להשתמש שלא ברשות במהדק של חברו, ולכן מותר לך להשתמש למטרה אישית במהדק של בית הספר.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שנט ס"א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה היא שהוא נתן לכלל המורים בתחילת השנה כמה חפצים שקשורים להוראה, כנראה כדי להשתמש איתם במהלך השנה בעבודה. השאלה האם מותר להשתמש בזה גם שלא לצורך העבודה. לא שזה חפץ שלו והוא השאיל לי את זה.