זמן תפילין

שאלה:

אם אני יותא מהבית לפני עלות השחר לנסיעה לבית כנסת האם הסגולה של לצאת עם התפילין בראש פועלת או רק מעלות השחר?
אם אמרתי סליחות ללא תפילין באשמורת האחרונה האם כדאי לי לצאת מהבית כנסת בכדי להכנס עם תפילין על ראשי ולעזוב את המניין ששם כידוע נמצאת שכינה "אלוקים ניצב בעדת אל" ?
כף החיים אומר שמי שהיה עטוף בטלית לפני עלות השחר יוריד וישים מחדש למרות שנהגו למשמש בציציות ולהוסיף עיטוף ראש בלבד האם זה שאני מפסיד מצוות עשה של עיטוף בציצית כל רגע לא עולה על ההידור למי שנהג?

תשובה:

אין להניח תפילין לפני הזמן, והזמן הוא אחרי עלות השחר, בזמן שנקרא משיכיר בין תכלת ללבן, זמן תפילין היום היה בשעה 5:25.

אחרי סליחות כדאי לצאת למסדרון, להניח תפילין ולחזור.

כאמור, אל תתעטף בטלית לפני זמנה.