נדרי צדקה בלב

שאלה:

שלום יש לי שאלה הלכתית שלום כבוד הרב אם הצהרתי שבלי נדר אתן כסף לקופת צדקה בעקבות חלומות ואז במקלחת מודה שלפעמים אני מדבר עם עצמי במקלחת אמרתי אם אבא שלי יביא לי 100 ש"ח אז 50 אתה יודע למה אני מתכוון ו50 נסיעות שאני צריך האם משאמרתי אתה יודע למה אני מתכוון ולא אמרתי בלי נדר האם זה חל כנדר לתת לקופת צדקה או שמא אין בזה אשמח לתשובת כבוד הרב בנושא תודה🙏

תשובה:

אם הכוונה שלך היתה מוחלטת לנדור לצדקה, יש לחשוש לנדר למרות שזה רק בלב ולא בדיבור, מה שאמרת אינו נדר. אבל אם לא היתה לך כוונה מוחלטת, אין צורך לתת, ראה כאן על נדרי צדקה בלב.

בהצלחה ושפע רב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה אעשה אם כן התכוונתי למרות שלא התכוונתי לנדור אבל כן התכוונתי לצדקה ולא נתתי מהכסף שאבא נתן לי מה עליי לעשות כדיי לכפר?

  2. לא הייתה כוונה לנדור לנדור לצדקה לא הייתה כוונה אבל האם בסיטואצייה שלא אמרתי בלי נדר אבל לא התכוונתי לנדור ואמרתי אתה יודע למה אני מתכוון האם הסיטואציה הזאת זה נדר? ואם כן איך מתקנים?