קושי בשמירת נדה

שאלה:

שלום רב תמיד מסיימת את הימים של הווסת עשתי בדיקה יצאה כתם חלשה עם הפרשה ובעלי רוצה לקיים יחסי אישות כי הוא צריך אמרתינ שזה אסור ורב איתי אני מנסה לשמור את שבע ימי נדה עד המקווה מה עושים במצב כזה פעם הייתי בדרך כלה אמרה הרבנית שאני נקיה ועם ממש יש לבעלי כאבים אז אפשר לטבול במקווה בשבע ימי הנקיים שלא נפול בשבע ימי הנדה ליד עבר לקיום יחסי אישות

תשובה:

היו חזקים, מצות נדה היא אחת המצוות החשובות ביהדות, אם תקפידו היטב על דיני ההרחקות, לא לישון יחד ולא להושיט אפילו מיד ליד ובודאי לא חיבוק ונישוק, אז כל ההמנעות בימים הללו תהיה לכם הרבה יותר קלה. חכמים ז"ל הבינו את הקושי ולכן קבעו לנו את ההרחקות הללו כדי למנוע גירוי.

תגידי לבעלך שאני מבטיח לו חיים שמחים ומאושרים אם ימתין עוד כמה ימים לטבילה בעזרת ה', וגם לך יהיה טוב יותר, אשה בליל טבילה חביבה לבעלה ככלה בחופתה, זה סוד אושר החיים היהודיים.

בשורות טובות.