תשלום על שכירות שלא גבו את התשלום

שאלה:

שלום רב, שכרתי רכב מחברת השכרה והשארתי אצלם פרטי כרטיס אשראי, כבר עבר יותר משבוע ולא חוייבתי, האם אני חייב להזכיר להם לבצע את החוויה?

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לחזור לחברת השכרה וליידע אותם על כך שהם לא חייבו אותך עבור שכירות הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר שכרת רכב אתה חייב לשלם, ואם הם לא גבו את החוב החוב שלך נשאר קיים כל עוד הם לא מחלו על החוב. אם אתה חוזר ומזכיר להם על החוב והם לא ייגבו אז יהיה ניתן לראות זאת כמחילה, אולם עכשיו אין כאן מחילה אלא טעות שלהם שהם לא גבו, ולכן עליך ליידע אותם על הטעות.