לחלק את הקריאה בין שני ספרי תורה חדשים

שאלה:

ב"ה
שלום רב
השבת הכניסו שני ספרי תורה חדשים לבית הכנסת.האם יש היתר לחלק את הפרשה לשני הספרי תורה.משום כבוד התורה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה לא ראוי, כיון שיש הקפדה יתירה שלא להחליף ספר תורה באמצע הקריאה כדי שלא יאמרו שמצאו פגם בראשון [ולכן גם אם טעו והוציאו ספר תורה שאינו גלול למקום הנכון אסור להחזירו ולהוציא אחר, אף שגלילתו עתה יש בה טורח לציבור]. אמנם המקרה הכללי בהלכה הוא שמחזירים לארון קודש ומוציאים אחר, וכאן לכתחילה מוציאים שנים וממתינים וניכר הדבר שלא משום פגמו של ראשון עושים כן, אבל עדיין נראה לי שצריך ראיה ברורה בפוסקים להקל על פי חילוק זה, אחר שמצינו הקפדה וחשש בענין. אני לא מצאתי לעת עתה ראיה להתיר.

בכל מקרה יש לעשות איזו תורנות בין בעלי הספרים באיזה ספר יקראו, מן הסתם אדם תורם ספר לבית הכנסת על מנת שישתמשו בו, וממילא בשבת הבאה יקראו בשני.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ב"ה
    שבת שלום לרב ויישר כח גדול על הזמן.
    אם הרב יוכל לעיין במגן גיבורים סימן קמ"ז בסוף הסימן הלכה ח' בשלטי גיבורים משם רואים שאפשר להקל בזה.
    האם הלימוד משם נחשב לראיה ברורה.
    תודה רבה

  2. הוא מדבר שם באופן שקוראים בשני מקומות ולכן מוציאים שני ספרים כנהוג, הנדון שלו זה רק מתי פותחים את השני ואם מוציאים את שניהם יחד, מצאת שם משהו שקשור לנושא שלנו?