חיוב השבת אבידה בחפץ שמונח בביתי זמן רב

שאלה:

שלום,
לפני כמה עשרות שנים נשאר אצלנו בבית חפץ בעל ערך של כמה עשרות שקלים ע״י חבר של אחד מבני המשפחה בזמנו. הקשר נותק שלא עמ״נ לחזור. אינני יודע אם בעל החפץ הנ״ל שכחו במודע או לא. עכ״פ, האיתור שלו, להזכיר לו במה מדובר (מסופקני אם הוא מעוניין בכל זה) וכו' נראה לי על פניו כעניין גדול יותר משווי החפץ עצמו, לפחות מבחינה ממונית, אם כי עדיין ייתכן חפץ זול שיכול לשמש אדם לזמן רב.
לפני כמה שנים פגשתי בו באקראי ברחוב, לא יכולנו לדבר הרבה משום שהיינו בקבוצת אנשים, אך חוץ מחיוך הוא לא הזכיר כלום.
האם יש חיוב השבת אבידה בעניין?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא ידוע בפירוש שהוא מחל על כך, חייבים להשיב את האבדה. יתכן והוא שכח שהחפץ נמצא בביתכם, ויש עליכם חובת השבת אבדה, כדין אבדה שהונחה במקום מסוים שהמקום נחשב לסימן ודינך כשומר אבדה עד שיגיע בחפץ ליד הבעלים. אם לא נעים לך לתקשר איתו תוכל לעשות זאת על ידי שליח.

בהצלחה.