מניין מספרו של חודש אדר בשנה מעוברת

שאלה:

מחילה מכבודכם, כידוע בשנה מעוברת אדר א' מוגדר כאדר "סתם" בעוד אדר ב' הוא האדר האמיתי.
אם כך, על פי מניין ספירת החודשים, האם אדר א' מוגדר כחודש ה12 או ה13? מאחר ואדר ב' הוא האמיתי וא' הוא "הנוסף" או שמא הולכים על פי הסדר הכרונולוגי כך שאדר ב' הוא החודש ה13, משום קושייה זו עלתה בי התהיה.
אודה לתשובתכם ומחילה על בזבוז זמנכם עם קושיה ללא חשיבות ייתרה מן זו.

תשובה:

מצד כל הבחינות ההלכתיות שניהם נקראים החודש ה-12 אין ביהדות 13 חודשים. מצד הנוחות שלך אם אתה רוצה להפוך את החודשים למספרים, תעשה מה שנוח לך.

יום מבורך.