מילוי בורקס – צירוף לשיעור כזית / לקביעות סעודה

שאלה:

מה הדין של התפוחי אדמה או הגבינה במילוי של בורקס , לצורך צירוף לכזית, וכן לצירוף דין קביעות סעודה בפתח הבאה בכיסנין ?
מה המקור , לספרדי ואשכנזי
תודה רבה

תשובה:

לענין שיעור כזית ודאי המילוי שהוא ניכר לעצמו אינו מצטרף, וצריך לאכול מהדגן עצמו שיעור כזית כדי לברך על המחייה. ראה כל הפרטים בזה והאופנים השונם במשנה ברורה בסי' רח סעיף ט.

לגבי קביעות סעודה יש בזה מחלוקת בין הפוסקים, כפי שביארנו כאן בהרחבה.