השבת אבידה בסיגריה אלקטרונית

שאלה:

מצאתי סיגריה אלקטרונית [חשמלית] באוטובוס, האם לזורקה כי הרופאים טוענים שמזיק, או שאני חייב בהשבת אבידה דמסתבר שהמאבד יקנה חדש אם לא ימצא
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור הלכתי להשיב סיגריה אלקטרונית כיון שזה לא סכנה מידית, ולכן אתה יכול להחזיר, השאלה אם אתה חייב להשיב אם יש בזה סימן אתה חייב לנסות להשיב. אם אין בזה סימן אתה לא חייב להחזיר כדין מציאה שאין בה סימן שלא חייב להחזיר.

בהצלחה.