למה לא מתעטפים בטלית בתפילת ערבית

שאלה:

שלום,
אני אקדים ואומר שאני לא היהודי הכי טוב, אבל משתדל ללכת לתפילות בשבת.
כמו כן, את הבנות שלי אני שולח למסגרות דתיות והבת הגדולה שלי בת 5.5 מחזירה אותי לאט לאט לדת.
היא שאלה אותי שאלה שבת שעברה והזכירה לי שלא בדקנו את התשובה עדיין.

השאלה היא כזאת:
מדוע מתעטפים בטלית בתפילת שחרית של שבת ובערבית של ערב שבת לא?

תודה רבה והמשך יום טוב.
מורן

תשובה:

שלום וברכה ידידי היקר

תרשה לי למחות על הפתיח שלך, מה זה לא יהודי הכי טוב?! אתה יהודי נפלא שעושה דרך מיוחדת, ובעזרת ה' תצליח ותעשה עוד ועוד!

ולשאלתך, חכמים לימדו אותנו שלילה אינו זמן ציצית, כיון שנאמר בפסוק "וראיתם אותם", ולילה אינו זמן ראייה, לכן כתבו הפוסקים, ראה משנה ברורה סימן יח ס"ק ד  ובשו"ע הרב שם, שגם מי שהיה לבוש טלית ביום, יסיר אותה לפני תפילת ערבית, שלא יראה כאילו הוא סובר שעדיין זמנה.

השאלה היא למה אנחנו לא מתעטפים בטלית במנחה שזה ביום. הסיבה לכך היא, שבעצם אין חיוב ציצית למי שאין לו בגד בעל ארבע כנפות, אלא שנהגו להתעטף כדי לקיים בו את המצוה, ובעיקר בזמן אמירת קריאת שמע, שם מוזכרת פרשת ציצית, ומי שאומרה ואינו מעוטף, הוא נראה כמעיד עדות שקר בעצמו, ולכן במנחה שאין קריאת שמע לא הקפידו על כך.

מטעם זה אגב למרות שזמן תפילין הוא כל היום, אנחנו מניחים תפילין בעיקר בתפילת שחרית בכל ימות החול.

רוב נחת ושמחת הלב תמיד!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. טלית גדול לא נהגו בה בלילה למעט קהילות מסויימות, התימנים וחסידי קרלין אולי עוד, אבל טלית קטן לא מורידים, כיון שנחלקו הדעות אם כסות יום בלילה חייבת בציצית.