גודל ציצית קטן

שאלה:

שלום כבוד הרב היקר!
לספרדי ציצית קטן מצמר האורך 45 ס"מ הרוחב 40 ס"מ כמובן שהוא לא מברך עליה כי במידה כזאת אסור לברך השאלה אחרת האם במידה שציינתי כל שנייה שהוא שם את הציצית עליו נחשבת לו מצות עשה מהתורה?
תודה רבה כבוד הרב היקר והאהוב!

תשובה:

הגודל המינימלי של הטלית קטן לענין ברכה, הוא שיהיה מלפניו ומאחריו כל צד לפחות 44 ס”מ, והכתפיות יהיו כל אחת לפחות 7.5 ס”מ, בפחות מזה אין לברך.

לא אוכל להמנע מלכתוב, שבעיני חבל מאוד לסמוך על השיעור הקטן הזה… מדובר במצוה כה קלה, לובשים בגד בשיעור חזון איש 58 ס"מ מכל צד מס' 9 וכך יודעים שהמונה של המצוה דופק היטב לכל השיטות… בשביל מעט בד נחייה חיים שלמים ובסוף נגיע לשמים ונשמע שיש שיטות שלא יצאנו ידי חובה?! כדאי מעט יותר כי לפעמים זה מתכווץ בכביסה.

נכון שלפי החולקים יש כאן מצוה דאורייתא אבל למה לא לעשות לכל השיטות? זה עולה פרוטות…

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ טז בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה כבוד הרב אם הבנתי נכון צריך להיות בציצית צמר בכדי לצאת ידי חובת כל השיטות אורך 58 ס"מ ורחוב 9 ס"מ מכל צד שהרוחב יוצא ביחד 18 ס"מ?

  2. סליחה כבוד הרב יש לי גופיית ציצית קטן מצמר שקניתי מחנות משכן התכלת זה צמר שמותחים אותו הוא נמתח הרבה השאלה כזאת באורך מכל צד יש לי יותר מ58 ס"מ אבל ברוחב יש 55 ס"מ ושאני מותח זה מגיע ל70 ס"מ השאלה האם זה בסדר לכתחילה?