עלון דברי תורה / אינטרנט שאינו מסונן

שאלה:

שבוע טוב!
ברצוני להוציא עלון של דברי תורה בשכונתינו. יש לי רצון להפיץ תורה. אבל אני חייב להודות שיש לי גם כוונה להרוויח מזה רווח כלכלי.
1. האם זה נכנס בגדר לעשות את התורה קרדום לחפור בו?
2. אני בעל הבית יהודי פשוט. האם זו גניבת דעת שאנשים יחשבו שאני תלמיד חכם.
3. יש לי אינטרנט בלי פילטר. אמנם אני מקווה יום אחד להשתמש רק במכשירים עם פילטר. אם אני מכיר אנשים שאם יידעו שיש לי אינטרנט בלי פילטר הם יימנעו לקרוא את העלון. האם אני מחוייב ליידע אותם שאני משתמש באינטרנט?
4. האם צריך להיות ברמה מסוימת תלמיד חכם על מנת לכתוב דברי תורה?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי איזה רווח כלכלי תוכל להפיק מזה, אם זה בגלל הפרסומות שתשלב שם, חשוב לדעת שאין לעשות זאת בעלון של שבת, כיון שזה מכשיל את הרבים בקריאת פרסומות שאסורה בשבת משום גזירת שטרי הדיוטות. ומכל מקום אינני חושב שזה נכנס בענין עשיית התורה קדום לחפור בו, כיון שהרווח לא בא מהתורה עצמה אלא מדברים אחרים שיהיו שם.

אין כאן גניבת דעת, מי שמכיר אותך מכיר אותך ויודע מה הסגנון ומה אתה יודע ומה לא.

אם יש לך אינטרנט שאינו מסונן, אזי היום תעשה סינון ואל תדחה את זה אפילו ביום אחד משלוש סיבות:

א. אין מצב שזה לא מביא לידי חטא, גם אם אדם מדמיין שאינו חוטא, זה לא יכול להיות, תמיד יהיו תמונות פרוצות וכו'. ב. גם מי שאינו חוטא נאמר בגמרא במסכת בבא בתרא שהוא נקרא רשע, הגמרא אומרת שרשע הוא זה שהולך על שפת הנהר כשנשים רוחצות שם, והוא עוצם עיניו. כלומר, אף שהוא עוצם עיניו ולא ראה כלום, הוא נחשב רשע בגלל שהביא עצמו לידי ניסיון, אנחנו מתפללים שלא לבוא לידי ניסיון ואז לא נבוא לידי ביזיון. ג. זה הרס של החיים האישים והמשפחתיים שלך. זה גורם להתמכרות, לרעייה בשדות זרים ולעוד רעות חולות, זה הרס כבר משפחות, וחבל.

גם מי שאינו תלמיד חכם יכול לכתוב דברי תורה, אבל בדברי הלכה צריך זהירות יתירה ולתת לת"ח לעבור על הדברים.

בהצלחה רבה ויום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם פרטים מזהים שלי מפורסמים? כמו האימייל או השם שלי?
    אני מתבייש שהשאלה והתשובה שלי מקבלים פרסום. האם אפשר למחוק?