טבילת ידית פלסטיק של מחבת

שאלה:

שלום לרבנים קשקשים שבראש מותר בשבת להוציאם כגון שמנער את השערות מותר? 2 טבילת מחבת שהידית מפלסטיק די להטביל רק את גוף המחבת ולא הידית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאינן מחוברים לראש אלא כבר נפרדו, מותר לנער.

חובה להטביל גם את הידית כיון שזה כלי אחד, והכלל בענין זה הוא כך, לטבול את כל הכלי חובה, לגבי הברכה, כלי שעיקרו מחומר המחוייב טבילה, טובלים בברכה, כלי שעיקרו מחומר שאינו חייב בטבילה, אף שטובלים אותו, הטבילה ללא ברכה.