טבילת כלי עם ידית נשלפת

שאלה:

שלום לרבנים ידית שמתחברת ע"י לחצן דהינו אפשר להוציא ולהחזיר האם אפשר להטביל מחובר או צריך לפרק? 2דין מיעוט המקפיד הגדרתו קפדה שלי מצד היופי של הכלי או אפילו מצד טכני כגון שהמדבקה מתחת לכלי במקום שהאש נוגע ושזה ישרף פעם א יעשה ריח מסריח? תודה רבה

תשובה:

לכאורה אם זה חלק משלמות הכלי ואמור להשאר כך יש להטביל כשזה מחובר, אבל כיון שאני לא בטוח שזה כך, תטביל גם כך וגם כך.

כל אופני ההקפדה וסיבותיה יחשבו מיעוט המקפיד, לא משנה למה יש הקפדה.