טבילת מכונת ברד

שאלה:

שלום לכבוד הרב
צריך לטבול מכונת ברד?
המכונה הגיעה אלי מנוע ושני גלילי המתכת שמקפיאים את המים מחוברים לגוף המכונה
את מיכל הפלסטיק ניתן להפריד בקלות אבל את החלק שמסתובב לא מומלץ לפרק..
האם צריך לטבול? והאם את כל הכלי יחד? הוא שוקל כ50 ק"ג והמנוע לבד הוא קוביה של 60 על 60 ס"מ

אני מתנצל ששלחתי כמה פעמים. היתה בעיה בשורת המייל שהקלדתי

תשובה:

אחת מהשתיים, או שתטבול את המיכל ואת החלק המסתובב [אף שהמיכל פלסטיק הכל כלי אחד לכאורה ויש לטבול ללא ברכה בגלל החלק המסתובב שהוא מתכת], את המנוע אין צורך לטבול [כך הובא בס’ טבילת כלים של הרב צבי כהן מכמה פוסקי זמנינו לגבי מיקסר ושאר כלים חשמליים מתפרקים, שאין צורך לטבול אלא את החלקים הבאים במגע עם האוכל], או שתפרק בו משהו משמעותי שמצריך מיומנות, ותחבר על ידי יהוד, וכך יחשב שגמר עשיית המכונה היה על ידי יהודי.

מקורות:

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. המיכל מתפרק מסביב לחלק המסתובב שהוא מחובר קבוע למנוע
    ניתן לטבול אותו הפוך שרק החלק המסתובב יכנס למים?
    זה גם כבד מאוד וגם איני יודע אם מותר להפוך את המנוע (בדומה למקרר)
    יישר כח