שאלה:
בס"ד, מה הדרך הנכונה להכשיר תנור אפיה ביתי [אולי צלו בו נבילות וטריפות]
תשובה:
את התנור ניתן להכשיר כפי שנבאר אך לא את התבניות, כיון שהן נוגעות במאכל וטעונות ליבון חמור, שלא ניתן לעשותו, כיון שהאש תקלקל את התבנית לפני שהיא תתלבן [כאשר אין חשש נבלות וטריפות, אלא שאירע שאפו חלבי בתבנית בשרית שאינה בת יומה, ניתן להכשירה באופן הבא כמו התנור].
הכשרת התנור:
המתנה 24 שעות משימוש אחרון. נקיון יסודי בחומרי ניקוי מסירי שומן וכדומה. הפעלתו על חומו המירבי שעה.
בהצלחה.