שאלה:
שלום וברכה כבוד הרב ,
אנו נוסעים לצימר שיש בו טאבון אבן , לא ידוע לנו האם השתמשו בו בבשר(כשר לא כשר) /חלב .
האם אפשר להכשיר את טאבון אבן ?
תשובה:
שלום וברכה
כאשר מדובר באבן שלמה ממש, ההכשרה היא כמו כלי מתכות [בבישול עם נוזל בהגעלה, ובאפייה ללא נוזלים על ידי ליבון באש], אבל אם מדובר בשבבי אבן שהתגבלו ונעשו כלי, יש ספק אם דינם ככלי חרס שאין להם הכשרה, ולגבי פסח ודאי החמירו בזה.
הליבון באש במקרה זה הוא ליבון קשה, להעמיד באש עד שיאדים או עד שתתקלף הקליפה החיצונית. לא בטוח שזה מעשי…
מקורות:
ראה שו"ע סי' תנא סעי' ח, דרכי תשובה יו"ד קכא כה.