דילוג בתחנון

שאלה:

שלום.
שמעתי פעם שעדיף שאדם יכוון כראוי בחלק אחד מתוך החלקים שיש בתחנון בשחרית וידלג על השאר מאשר שיגיד את הכל בלי כוונה.
אם אני חזן ואני יודע שיקח לי הרבה מאד זמן בתוספות של התחנון בימים שמוציאים ספר תורה שאז יש גם אריכות יותר גדולה, מותר לי לדלג על חלק מהם כדי לא לעכב את הציבור?

תשובה:

אם זה המצב תדלג אבל תשלים לאחר התפילה, חלילה להמנע מלומר חלק מהתחנון, הרי ברמ"א כתב שהמבטל מאמירתו הוא בכלל פורץ גדר.

שיתקבלו התפילות.