ריבית בעבודה תמורת עבודה

שאלה:

אנחנו שלוחים שתי בנות לשתי קייטנות. פנתה אלינו אמא שגרה כמה רחובות לידנו. אין לה בעיה ליסוע בבוקר לשני הקייטנות, אלא שבצהריים זה מסובך בשבילה. אז אם נוכל שבבוקר היא תמשיך לקחת את הילדות שלה לשני הקייטנות אלא שאנחנו ניקח את הילדה שלנו לקייטנה הקרובה והיא תיקח את הילדה שלנו יחד עם הילדה שלה לקייטנה הרחוקה יותר ובתמורה בצהריים כשאנחנו אוספים את הילדות שלנו משני הקייטנות נאסוף את שני הילדות שלה. האם יש בזה חשש לאיסור ריבית בכך שהיא לוקחת ילדה אחת ואנחנו בתמורה לוקחים שתי ילדות? ואם כן אז מה ניתן לעשות בשביל למנוע את האיסור?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ברור שהטרחה להוציא שתי ילדות זה קשה יותר מלהוציא ילדה אחת, ואם אכן אין הבדל, אז אין כאן איסור ריבית.

אם יש טורח גדול יותר להוציא שתי בנות ולהחזיר אותם לבית, אפשר לעשות בצורה שקודם אתם תוציאו שתי ילדות שלה, ובתמורה לכך למחרת היא תיקח לכם ילדה אחת, ואז קודם היא מתחילה, ואתם מחזירים לה תמורה.

בהצלחה.