תיקון לגזל – נתינה לצרכי רבים

שאלה:

שלום רב

הנני בשאלה על כך שכידוע כתוב בגמרא ב"ב קסה שרוב העולם נכשל בגזל
ויש דרכים שונות לתיקון גזל שהאדם חוטא בו כשלא זוכר או יודע למי להחזיר

(יש אומרים אפילו בחוב זה שייך https://www.dirshu.co.il/wp-content/uploads/2021/10/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9B%D7%98_%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A6%D7%A8%D7%9B%D7%99-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%93%D7%9E%D7%99-%D7%97%D7%95%D7%91-%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%91%D7%95.pdf ויש חולקים)

אחת האפשרויות היא לתרום לצרכי רבים.

האם שייך לומר שלתת ללימוד תורה זה צרכי רבים? האם לתת לאתר שלכם למימון השאלות יוגדר כצרכי רבים? או שדווקא דברים כמו שכתובים בגמרא בורות שיחין ומערות?

ב
האם שייך לתת כספים אלה ממעשר ולהתנות שאם יש גזל זה יהיה עבור צרכי רבים , ואם לא עבור מעות מעשר? או שאפשר לתת מעשר על כך בכל אופן?

יצויין שמעשר הוא אצלי רק מנהג כמו שהבאתם לא פעם באתרכם מקורות רבים לכך

ג
האם שייך לתת צרכי רבים גם עבור אדם שלא חי במידה וחטא בגזל? ולהתנות שאם חטא זה עבורו, ואם לא אז עבורי אם חטאתי בגזל

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

צרכי רבים זה הדבר שישמש כמה שיותר אנשים. פעם אמרו שתרומת סידור לכותל המערבי זה פתרון, היום אני לא משוכנע בכך, יש שם תקציב וכו'. אני מקווה שהאתר שלנו עונה לקריטריון הזה, יש בו למעלה ממליון כניסות בשנה.

תשלום גזל הוא אף פעם לא ממעשר כספים, מה יעזור לך התנאי הנ"ל, הרי בסוף לא תדע אם אתה צריך לתת עוד מעשר או לא…

מן הסתם תיקון כזה יועיל מאוד לנשמת הנפטר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש טעות בהקלדה
    כמה כניסות יש לכם ?
    יש דרך לתמחר כמה כסף כמה פעילות של האתר הוא "שווה" , כלומר מה העלות של האתר לחודש ?

    ועוד שאלה שלא קיבלה התייחסות בבקשה, הואיל ותורה זה הדבר הכי גדול, יותר מהצלת נפשות , האם אפשר לומר שכל תרומה ללימוד תורה זה צרכי רבים?

  2. תיקנתי את טעות ההקלדה.
    אני לא עוסק בעלות האתר ופעילותו, זה צריך לשאול במשרד.
    חידוש לומר שכל תרומה לתורה זה צרכי רבים. אבל תורה שמגיעה לרבים היא צרכי רבים.