לבוש בתפילה / ציצית בחוץ

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. אדם שלובש חולצה ועליה הציצית ועל זה דבר נוסף ובלי הדבר הנוסף לא היה עומד ככה בפני מלך האם יש בעיה להתפלל ככה משום שכל הטעם בגלל הראותה הברורה של הציצית ומשום שמתפלל ועומד לפני הקב"ה לא שייך טעם זה
2. האם לפי הקבלה צריך לכסות גם את החלק העליון של הציצית או רק את הפתילים?

תשובה:

1. בפוסקים בסימן צא מבואר שיש ללבוש כובע וחליפה כאשר כך עומדים בפני אדם חשוב, כלומר גם אדם שלבוש חולצה ומכנסיים, אם בצורה כזו אינו עומד לפני אדם חשוב, עליו ללבוש חליפה בתפילת שמונה עשרה. ראה בהרחבה כל המקורות בפסקי תשובות שם.

2. בענין זה יש כידוע מחלוקת בין מנהגי בני אשכנז לספרד, המקובלים האשכנזים סברו שעצם זה שבגד הציצית הוא תחת המלבוש העליון די בכך ואדרבה יש מצוה של וראיתם אותם ואצל הספרדים נהגו אחרת, ראה כאן.