טלית בליל שבת

שאלה:

שלום וברכה!
בשער הכוונות כתב שרבינו האר״י ז״ל היה נוהג להסיר מעליו התפילין והטלית מיד לפני השקיעה.
וראיתי בספר אורחות מרן שכתב שמרן רבינו עובדיה יוסף זצ״ל גם היה מקפיד בזה.
הרב בבית הכנסת שלנו הוא תימני ונוהג על פי הקבלה והאר״י ז״ל אך ראיתי שבכל ליל שבת הוא נשאר עם הטלית ולא מוריד אותה.
האם מה שכתב בשער הכוונות הוא לא כולל ליל שבת ויום טוב?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מנהג בני תימן ללכת עם טלית גם בערבית של ליל שבת ויום טוב, ויש שנהגו אפילו בערבית של ימי החול. גם חסידי קרלין הולכים בטלית בתפילת ליל שבת. שאר הקהילות רק בליל יום הכיפורים הולכים עם טלית.