כשרות ציציות / בד ציצית כותנה

שאלה:

לכבוד הרב,
עבור ספרדי:
ציצית שנחתכה בסופה קצת האם מותרת לשימוש?
ומה קורה לציצית הגם ששמים את הציציות בסוג של כיס וכו' במהלך הכביסה, החוטים נראים מסובכים, האם היא נחשבת כשרה?

בימי החום במיוחד, האם אדם ששואף להיות י"ש יכול לשים טלית שהיא לא עשויה מצמר (אם כן איזה חומר חלופי הוא בחירה נכונה לפי דעות הפוסקים)?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

גם אם נחתכן קצת חוטים אבל נשאר שם באורכם 5 ס"מ זה בסדר [באופנים שונים מותר יותר, כגון שחוט אחד רק נחתך כולו עד הקשר, או באופן שמקפידים שלא יתערבבו הצדדים אפילו שני חוטים, אבל אני לא יודע מי עשה לך את הציצית ועל מה הקפיד].

תפריד את החוטים, אפשר גם לשים דקות ספורות במיבש או כמה שניות תחת מגהץ ואם יתיישרו.

למנהג הספרדים רק צמר חייב בציצית מן התורה [או פשתן אבל זה אסור בזמנינו בגלל שהחוטים צמר וזה כלאיים], ושאר הבדים כותנה וכדומה חייב רק מדרבנן, לכן יש בזה הפסד מסויים, אבל אם קשה לך אתה יכול לקנות בד כותנה.

למנהג האשכנזים גם כותנה חיובה מן התורה.