החזרת אדמות לאינדיאנים

שאלה:

שלום הרב, רצוני לדעת האם על פי התורה ארה"ב חייבת להחזיר לעמים הילידים (אינדיאנים) את שטחי המחיה שהם ישבו בהם דורות רבים ואז גורשו מהם בכוח בעת כיבוש היבשת על ידי המתיישבים החדשים (יש לציין שלעיתים זה נעשה תוך הפרה מובהקת של חוזים שהם חתמו עליהם קודם לכן)

תשובה:

שלום רב,

מן הסתם לא צריכים להחזיר להם. ראה בשו"ת דבר אברהם שם האריך מאד בקניין של כיבוש מלחמה שגוי קונה בכיבוש מלחמה. יש שם אריכות בעניין זה ואיני זוכר כעת. בפרט כל עוד שהגוי מחזיק עדיין בכיבושו