כביסה במוצאי תשעה באב שחל ביום חמישי

שאלה:

שלום כבוד הרב.
האם מותר לכבס בגדי שבת וחול יחד (באותה מכונה) במוצאי תשעה באב השנה.
תודה

תשובה:

דעת רוב פוסקי זמנינו שכיון שהכיבוס הוא במכונה ולא ביד, מותר להוסיף למכונה גם בגדי יום חול שאינם קשורים לשבת.

מקורות:

ראה שש"כ מילואים לפרק מב ס"ק טז מהגרש"ז אויערבך, קובץ מבית לוי בין המצרים, קרא עלי מועד בשם הגר"נ קרליץ, וכן הובא בשם הגר"מ פייינשטיין. בשו"ת אז נדברו ח"ח סי' מ החמיר בכך.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. למה לא נגיד הפוך? כיון שזה במכונה ולא ביד לא בוער! זה קיץ עוד היום גדול ואפשר להמתין עם הכל עד לחצות היום!