אמירת קרבנות

שאלה:

שלום,
שאלתי בנושא החיוב והחשיבות לקרוא קרבנות לפני תפילת שחרית, מפאת קוצר הזמן שיש לעיתים בבוקר לפני התפילה רציתי לדעת את סדר חשיבות אמירת סדר הקרבנות כולו ( החל מפרשת העקידה ואילך עד ברייתא דרבי ישמעאל) , במידה ואין לי זמן לומר את הכל, האם תוכלו בבקשה לדרג לי את סדר חשיבות האמירה וכן אם יש חובת אמירה לגבי חלק מהקרבנות כמו למשל ראיתי בקונטרס שמישהו שאל את הר' קנייבסקי והרב אמר שפרשת קרבן התמיד ופיטום הקטורת אמירתן חובה היא . אשמח להתייחסות גם לנושא זה באם יש פרשיות שהן חובה . וכן מה מידת ההבנה שלי צריכה להיות בכדי שהנ"ל ייחשבו לאמירה . תודה

תשובה:

שלום וברכה

אכן, החשוב ביותר זה פרשת התמיד, ואחר כך פיטום הקטורת, ועל פי סוד גם עם הברייתא ואנא בכח, ואחר כך ברייתא דרבי ישמעאל, פרשיות העקדה ושאר קרבנות זה מנהג בחשיבות פחותה אבל ודאי חשוב מאוד. מדייקים זאת מלשון השו"ע שלגבי תמיד אומר בסי' מח: ואומרים… ואילו לגבי העקדה וכו' כתב בסימן א: טוב לומר פ' העקדה (בראשית כב, א – יט) ופ' המן ועשרת הדברות ופ' עולה (ויקרא א, א – ז) ומנחה (ויקרא ב, א – יג) ושלמים (ויקרא ג, א – יז) וחטאת (ויקרא ד, א) ואשם.