לשקר כדי לשרת בקרבי

שאלה:

אני רוצה לעלות את הפרופיל שלי בצבא כדי שאני יוכל לשרת בקרבי להגן על אחינו בני ישראל שלומדים תורה

אני כרגע מושבץ לשריון עם פרופיל נמוך מדי והסיבה לכך היא ירידה בינונית בשמיעה שלי באוזן אחת בגלל ניתוח שעשיתי לפני שנים
ואמרו לי שאם אני יעשה בדיקת שמיעה והיא תיהיה תקינה אני יכול לעלות ללוחמה

האם אני יכול להחליף מישהו במקומי שיעשה את הבדיקת שמיעה הזאת? *ולהתחשב בנוסף ב*

2 רופאים בכירים של אף אוזן וגרון אמרו לי שהיא לא מבין איך הורידי לי על דבר קטן כזה ושאני כשיר ב100 אחוז לקרבי

אני גם ככה מגוייס לשריון ויהיה טנקים ופגזים ויריות ליד האוזן שלי אז צה"ל גם ככה לא באמת דואג לאוזן שלי

("הרופא" שבדק אותי בצבא הוא בכלל לא רופא הוא סתם רב סרן שקורא מה כתוב לו במחשב ולא באמת בודק).

אם ככה ירצה השם נתגייס לשריון בשמחה, תודה רבה

תשובה:

לדעתי אין כל היתר לשקר בנושא הזה.

אתה יכול להגיש ערעור עם חוות דעת של רופא בכיר, אולי זה יתקבל.

בהצלחה רבה מאוד, עשו טוב ותחזרו לשלום בריאים ושלמים ברוח ובגוף, שמורים ומלאי כל טוב ביראת שמים טהורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה אסור גם אם זה כולל בזה שאני ישרת אם אנשים לא כשרים ומן הסתם שזה יוריד אותי משמעות ביראת שמיים (כי אדם בטבע שלו הוא נגרר- רמב"ם)

    ובנוסף לזה ששריון יכול עוד יותר לפגוע לי באמת בשמיעה שלי יותר מאשר קרבי רגיל שדיברתי עם עשרות מהישיבה שלי שהלכו לשריון ואמרו לי את אותו דבר.

  2. חובה לשרת דוקא עם אנשים כשרים ועל כך תאבק בכל הכח, ויש יחידות של אנשים דתיים – חרדים.
    אם השריון עשוי לסכן לך את השמיעה תערער על השיבוץ הזה עם חוות דעת רפםואית.