איסור ריבית בהשבת הגזל

שאלה:

שלום וברכה . כשהייתי נער ולצערי הייתי בחינוך חילוני קלוקל וגם בחברה לא הכי טובה והייתי גונב ממכולת שכונתית. עכשיו אני לא יכול לזכור כמה השווי של מה שגנבתי אבל אני כן יכול להעריך איזה סכום שבוודאי מכסה ויותר גדול אבל גם אז יש שאלה אולי של ריבית. האם יועיל שבלי נדר אני אתן סכום ויתנה שמה שאני חייב יהיה על הגנבה ואם יהיה סכום עודף זה יהיה מתנה או פיצוי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ראשית כל אשריך שעלית על דרך הישרה – דרך התורה!!! עלה והצלח!!

בהשבת הגזל ותשלומי נזקין איין איסור ריבית, ואם משיב יותר מהגזלה שעשה או יותר מהנזק שהזיק אין איסור ריבית. בנוסף, אין איסור ריבית אם מחזיר תוספת מספק, ולכן אתה יכול להשיב סכום שיכסה את הגזילות שנכשלת בעבר.

בהצלחה.