עלון ששילם לגרפיקאי ומדפיס אצל אחרים

שאלה:

שלום
חבר שאל
הוא עושה את העלון שלו אצל ראובן- כך שראובן עושה את עבודת הגרפיקה- ומעביר לשמעון להדפסה. ומשלם החבר לראובן על הכל.
בא שמעון לחבר ואומר לו שהוא מוכן להדפיס לו עוד עותקים במחיר יותר זול. ושאלתו היא האם יש כאן בעיה?
לכאורה, מצד אחד הוא לא מחויב לעשות את כל העבודות שיש לו אצל ראובן, למשל אם הולך תמיד למוסך מסוים- לא מחויב ללכת דווקא למוסך שרגיל..
ומאידך, שמעון כאן משתמש בעבודת הגרפיקה שעשה ראובן..
אמנם-קובץ הגרפיקה נשלח גם לחבר- כך שיכול לכאורה בעקרון לעשות איתו כרצונו..
מה דעת הרב

תשובה:

שלום וברכה,

בעל העלון עושה עבודת גרפיקה אצל ראובן ומשלם לו על העבודת גרפיקה, והגרפיקה שייכת לבעל העלון. בעל העלון יכול לכל מדפיס שירצה עם העבודת גרפיקה שרכש. ולכן מותר לו לפנות לשמעון שידפיס לו עוד עלונים תמורת תשלום מוזל ואין בכך שום מניעה הלכתית.

בהצלחה.