החזיר מוצר לחנות שלא ברשות

שאלה:

חבר סיפר שהוא קנה פסטרמה ואחרי כמה דקות חזר בו וכיוון שע’’פ חוק אי אפשר להחזיר מוצרי שצריכים קירור ולא הסכימו לקבל חזרה הניח במקום ולקח דברים אחרים בשווי הזה אני טענתי שזה גזל כי אסור להחזיר והוא טוען שלא כיוון שהרי הם מכרו את זה הם לא הפסידו במה שהחזיר ולקח דברים אחרים ואני אמרתי שכביכול הוא הפקיר והחנות זכתה בזה מן ההפקר מי צודק
אשמח מאוד למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

צדקת בדבריך! והחבר שהחליף שלא ברשות עבר באיסור תורה וכפי שנבאר.

לקוח שקנה – עשה קניין ושילם, המוצר שייך ללקוח ולא ניתן לבטל את המקח. לקוח שמניח את המוצר שלו ולקוח מוצר אחר מהחנות שלא ברשות, עובד באיסור "לא תחמוד" שכיון שמשלם על החפץ שלוקח תמורה, ולא לוקח ללא תשלום לכן אינו עובר באיסור לא תגזול, אבל עובר באיסור לא תחמוד כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שנט סעיף י.

בהצלחה.