טבילת מערוך בצק

שאלה:

שלום לרבנים האם מערוך של בצק ממתכת צריך להטביל והאם עם ברכה? לגבי מגשים שבתוך מקרר הרבה פעמים שמים על זה עגבניות צריך להוציא ולהטביל? תודה רבה

תשובה:

צריך טבילה ללא ברכה, כמו כל הכלים שאינם כלי סעודה שדינם כמו סכין של שחיטה שכך פסק הרמ"א. מערוך עץ כמובן פטור מטבילה.

מדפי מקרר פטורים מטבילה גם אם מניחים עליהם ירקות.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות הכשר וטבילת כלים סימן קכ סעיף ה

סכין של שחיטה (או סכין שמפשיטין בו), (ארוך), יש מי שאומר שאינו צריך טבילה. הגה: ויש חולקין (תשב"ץ). וטוב לטובלו בלא ברכה. הברזלים שמתקנים בהם המצות, אינם צריכים טבילה (ארוך). וכן כיסוי שכופין על הפת לאפותו, אבל כיסוי קדירה צריך טבילה (הגהות אשירי).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. מה שהבנתי שמרן מיקל ולא היצטרך להטביל המארוך והרמא מיקל נכון? וכדאי גם לספרדי להחמיר. לגבי מדפי המקרר מה הסיבה שלא צריך? תודה רב

  2. לגבי מדפים השאלה למה עין צריך להחמיר. ולגבי סכין שחיטה מרן מיקל לא להטביל והרמא מצריך ממילא בנדון שלנו מערוך מרן יקל נכון? תודה רבה

  3. מדפי המקרר בכלל אינן כלי ולכן לא צריכים טבילה. לגבי המערוך אכן יש מחלוקת ונהגו להחמיר בזה לטבול ללא ברכה פוסקים רבים הסכימו בזה עם הרמ"א.