הוצאתי פסטה חלבית בכף בשרית

שאלה:

שלום הרבנים
בישלתי "פסטה בחלב" בסיר חלבי, ואח"כ כשהפסטה עדין בכלי רותח הוצאתי ממנה לכמה צלחות חלבית, בכף בשרית.
מה הדין?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם הכף הבשרית היא בת יומה, כלומר עירבבת בה בשר רותח ב24 שעות האחרונות [באופן ודאי, מספק, סתם כלים אינם בני יומם], אזי הפסטה נאסרת באכילה, אבל אם היא אינה בת יומה, הפסטה מותרת, הכף בכל מקרה צריכה הכשרה. לגבי הצלחות יש להקל שהם כבר כלי שלישי, לגבי הסיר כשהכף בת יומה אם אין במאכל פי שישים מכף הוא טעון הכשרה.