הכשרת צלחת קורל

שאלה:

בישלו פסטה בסיר חלבי והוסיפו חלב.
הוציאו בכף חלבית לתוך מרקיה בשרית את הפסטה החמה.
יש סבירות שהשתמשו בקערה הבשרית בתוך 24 שעות
מה דין קערת המרק שנקראת קורל

תשובה:

שלום וברכה

אין רלוונטיות לשאלה מתי השתמשו בכלי הבשרי, כרגע הוא בלע טעם חלבי, וכיון שהוא בשרי יש צורך בהכשרה.

יש ספק הלכתי בנוגע לכלים של קורנינג (או קורל), אם יש להחשיב אותם ככלי זכוכית, או ככלי חרס. לכן, אין להכשיר אותם לכתחילה. אבל, במקום שיש צירופים נוספים, אפשר להקל ולהכשיר אותם על-ידי הגעלה (טבילה במים רותחים מבעבעים על האש). כגון כאשר יש ספק אם האוכל היה חם וכדומה, או שמדובר במאכל שאינו גוש אלא נוזלי, ומדובר בכלי שני [במקרה שלך זה גוש] בכל אלו יש להקל ולהכשיר. אם זו צלחת יקרה חלק מסט יקר, אפשר להקל על ידי הגעלה שלוש פעמים.

ברכה והצלחה