טבילת כלים מספק

שאלה:

שלום. קיבלנו כמה כלים בירושה מסבתא וסבא שנפטרו ויש איזה שניים שלושה כלים עתיקים ויפים שאולי נשתמש איתם לאכילה. השאלה האם להטביל את הכלים האלה בלי ברכה או עם ברכה, כי מצד אחד רוב הסיכויים שהם לא ידעו אל ההלכות של טבילה ולא הטבילו אבל מצד שהם לא כאן לשאול אותם, האם זה ספק ולא לברך או ודאי וכן לברך?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר את הסבא והסבתא כדי לדעת אם יש סיכוי שטבלו את הכלים, ככל שאתה מסופק בכך תטבול ללא ברכה. ואם יש לך כלי שבלאו הכי חייב טבילה בברכה, או שאתה פוגש במקווה כלים מישהו שמברך על הטבילה אז תמיד ניתן לצאת ידי חובה בברכה זו על כל הכלים.

רק לברר שבטוח הכלים כשרים ולא נעשה בהם שימשו של בשר בחלב וכיוצא בזה.