עבודה במעברים הבטחוניים בשבת

שאלה:

היי כבוד הרב.
אני שומרת שבת כבר מילדות וכרגע כנראה נכנסת לעבודה במעברים הביטחוניים ויש לי שאלה לגבי העבודה בשבת.
במהלך הראיון נאמר לי שהעבודה כוללת ימי שבת והנהג בהסעה לעבודה הוא ערבי.
לפני שאני מאשרת שאני עובדת שם רציתי לדעת אם זה נחשב לפיקוח נפש(אני אמורה להיות בודקת בטחונית ביחד עם מאבטח לגבי כל שוהה בלתי חוקי שנכנס לארץ)
תודה רבה ויום טוב

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה נכון הדבר שבדיקת בני מיעוטים הנכנסים לארץ אם יש עליהם נשק וכדומה זה נדרש לצורך פיקוח נפש.

באופן אישי הייתי מעדיף לחפש עבודה אחרת שלא כרוכה בשאלות קבועות בנושא זה. מה כן מותר ומה אסור וכיצד.

חייל בשירות סדיר מוכרח לעשות זאת ולהכנס לשאלות אלו, אבל כאזרח עדיף למצוא משהו חלק יותר לפי דעתי.

בהצלחה