לתת שרות ללקוחות שאולי שייכים לעובד אחר

שאלה:

שלום
אני מתחיל לעבוד בחברה לשיווק אופניים,
עובד כסוכן מכירות סיטונאי, מהיבואן לחנויות.

העסק שאצלו אני עובד בעבר נתן לסוכן עצמאי לטפל בקו הזה בתור פרילנסר, היה מקבל עמלה על כל מכירה.
אני עובד בתור שכיר בחברה והעסק מעביר לטיפולי את כל הלקוחות של הפרילנסר הנ"ל, האם יש פה בעיה מבחינתי של גזל של לקוחות?

אציין שאותו פרילנסר לא מוכר רק את הסחורה של החברה אצלה אני עובד, אלא הוא מוכר סחורות של חברות מתחרות גם כן.

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לעבוד כשכיר בחברה ולתת שרות של הלקוחות. העובד הקודם שעבד כעצמאי לא מחייב שהלקוחות שייכים לו, אלא הם שייכים למעסיק שלו שהעביד אותו כפרילנסר. ולכן אין כאן בעיה של לקיחת לקוחות מהפרילנסר.

בהצלחה.

מקורות:

יש ממחלוקת בראשונים האם יש איסור מערופיא – לקחת לקוחות שהיו רגילים לעסוק עם אדם מסוים. במקרה שלך לא מוחלט שהלקוחות שייכים לפרילנסר ויתכן ושייך למעסיק שלו, ולכן לכו"ע אין איסור לתת שרות לאותם לקוחות.